Hogyan tovább?

A legnagyobb hardver és szoftvergyártók termékeit ajánljuk mi is, csak a szokásostól eltérő rendszerben, de kínálatunk, megoldásaink nem korlátozódnak ezen gyártók épp aktuális termékpalettájára.

Számunkra nem okoz kihívást egy öt évnél idősebb, a gyártó által már nem forgalmazott rendszer bővítése, felújítása. A gyártó javaslata a teljes infrastruktúracsere. A mi megoldási portfóliónk ezt is felöleli, de nagyon kedvelt az úgynevezett „barna mezős” beruházásunk: ebben az esetben a régi rendszert a meglévő eszközökkel megegyező, kompatibilis elemekkel bővítjük és újítjuk fel. Így a feladatot egy új beruházás költségének töredékéért oldjuk meg, hasonló vagy jobb garanciális feltételek mellett.

TCO és cash-flow optimalizáló megoldásokat is kínálunk. Amennyiben tervezhető, hogy a beszerzendő eszközök mennyi ideig lesznek használatban, jó megoldás tartósbérletben, vagyis havidíj ellenében használni őket, így elkerülhető az egy összegű beruházás. Ha mégis ez utóbbi a szimpatikus,  de az előbbi esethez hasonlóan előre tervezhető az eszközök kivezetésének ideje, érdemes igénybe venni befektetés-védelmi opciónkat: a beszerzéssel egy időben opciót ajánlunk az eszközök visszavásárlási árára egy, a partnerünk által megjelölt jövőbeli időpontra.

Ez a szerződés lejáratkor (ez tipikusan 3-4 év) feljogosítja partnerünket, hogy kötelezze a Szerverházat a használt eszközök visszavásárlására az előre meghatározott visszavételi áron.