A Szerverháznál – árupiaci beszerzési módszertanunk okán – a beszerzési folyamat egészen máshogy néz ki, mint az informatikai piac más szereplőinél. A legfontosabb különbség, hogy már az első lépésben, a műszaki javaslat kidolgozásánál figyelembe vesszük az eszközök fizikai elérhetőségét és kereslet-kínálati viszonyait a világpiacon.

Az általunk ajánlott hardver megoldások az esetek túlnyomó részében már fizikailag létező, raktáron lévő eszközökből állnak, így a beszerzés során nem kell kivárni, amíg egy távoli gyárban legyártják az adott eszközt, hanem csak megalkudunk az árban az eszközt birtokló kereskedővel, majd beszállítjuk az eszközt a raktárunkba. Sok esetben a saját raktárkészletünkről ajánlunk eszközöket, ilyenkor értelemszerűen még egyszerűbb és gyorsabb a folyamat. Jelenleg több, mint 3000, saját raktárkészlettel rendelkező kereskedővel állunk kapcsolatban világszerte. Raktárkészleteink összesen 18 millió különböző egységet és alkatrészt tartalmaznak 80 milliárd USD-t meghaladó összértékben.

Sajátos módszertanunkból következő másik előny az árazást érinti. Árazási politikánk nem veszi figyelembe a hardver- és szoftvergyártók érdekeit és piaci stratégiáját. Mi tényleges kereslet-kínálati alapon árazunk, számunkra az egyetlen érték a pozitív ügyfélélmény, ezért az árupiacon elért extra kedvezményeket továbbítjuk a vevőink felé.